Hasta Siempre! Κάτω τα χέρια από την Κούβα! ~ Εκδήλωση Συζήτηση στην Καλλιθέα
Η Κούβα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Οι δεκαετίες του αμερικανικού αποκλεισμού και η πρόσφατη κλιμάκωση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση που επηρεάζει άμεσα την υγεία, την ενέργεια και την καθημερινή ζωή του κουβανικού λαού.
Ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός στραγγαλισμός δυσχεραίνει την πρόσβαση σε καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα και βασικά αγαθά, πλήττοντας θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα. Όπως έχει επισημάνει και ο Πρέσβης της Κούβας, πρόκειται για μια πολιτική με χαρακτηριστικά γενοκτονίας, μια διαρκή επίθεση στο δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του — μια πολιτική που έχει επικυρωθεί ατιμωρητί από την αμερικανική κυβέρνηση.
«Μπορείς να πεις ψέματα μια φορά, αλλά όχι συνέχεια»: τα γεγονότα, οι ελλείψεις, η ενεργειακή κρίση, τα εμπόδια στις μεταφορές αγαθών και η κατάσταση στα νοσοκομεία αποκαλύπτουν το πραγματικό μέγεθος του αποκλεισμού και τις συνέπειες που υφίσταται καθημερινά η κουβανική κοινωνία.
- Αλέξανδρος Ηλιόπουλος
- Βασιλική Αθανασοπούλου
- Λυδία Κουτρουλή
Η ενημέρωση και η συλλογική δράση είναι υπόθεση όλων μας.
Η Κούβα δεν είναι μόνη!
Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί
Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
