Άμεσο τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού και κάθε επιθετικότητας των ΗΠΑ κατά της Κούβας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ» - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Τις προσπάθειες πίεσης και εκβιασμού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ απέναντι σε κυβερνήσεις άλλων κρατών, με σκοπό να επηρεάσουν την ψήφο τους στη ΓΣ του ΟΗΕ. Αυτές οι πρακτκές παραβιάζουν την κυριαρχία των χωρών και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο συνεχιζόμενος γενοκτονικός αυτός αποκλεισμός εδώ και περισσότερο από έξι δεκαετίες, ιδίως μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 3 του νόμου Helms-Burton και την ένταξη της Κούβας στον κατάλογο χωρών που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία, έχουν καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία, δημιουργώντας τεράστια δυσκολία στην πρόσβαση σε φάρμακα, τρόφιμα και βασικά αγαθά για τον κουβανικό λαό.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί ~ Αλληλεγγύη με την Κούβα απαιτεί:
- Τoν άμεσo τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού και τον τερματισμό κάθε επιθετικότητας των ΗΠΑ κατά της Κούβας.
- Την άμεση άμεση αφαίρεση της Κούβας από τον κατάλογο χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, μίας πράξης χωρίς νομική και ηθική βάση, που επιβαρύνει δραστικά την οικονομία του νησιού.

