Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025

«Η Κούβα μέσα από τα μάτια των Nancy Morejón και Nicolás Guillén», στη Θεσσαλονίκη

 Facebook event
Tην εκδήλωση θα παρουσιάσουν τα μέλη του Συλλόγου: 

  • Carlos Eddy Simón Forcade, Πρώην Διδάσκων στο Τμήμα Ιστορία της Τέχνης της Σχολής Φιλολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Αβάνας, Τίτλος: Η ποιητική έκφραση της νέγρικης κουλτούρας στα ποιήματα της Nancy Morejón.
  • Νίκος Μαυρέλος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τίτλος: Η ποίηση και οι τρόποι της για τον καθορισμό της πολιτισμικής και κοινωνικοπολιτικής ταυτότητας του κουβανικού λαού στην ποίηση του Nicolás Guillén.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί - Αλληλεγγύη με την Κούβα» (Παράρτημα Θεσσαλονίκηςοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Κουβανική ποίηση με θέμα «Η Κούβα μέσα από τα μάτια των Nancy Morejón και Nicolás Guillén» την Κυριακή 09/02/2025 στις 19:00, στο Hemingway Bistrot  (Αλεξάνδρου Σβώλου 19).

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει κουβανική μουσική και συζήτηση με τα μέλη του Συλλόγου αναφορικά με την τρέχουσα επικαιρότητα στην Κούβα.

Στην εκδήλωση θα διατίθενται κουπόνια ενίσχυσης της εκστρατείας #EnergíaParaLaVida /Πανευρωπαϊκή Καμπάνια Υλικής Αλληλεγγύης ~ ΜediCuba.

Αφίσα: Μέρος από το έργο του Raúl Martínez

Forum Martiano GR