Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Διεθνής καμπάνια υπογραφών για την αφαίρεση της Κούβας από τη βορειοαμερικάνικη λίστα των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας



Για περισσότερα από 60 χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ακολουθήσει μια εχθρική πολιτική εναντίον της Κούβας με σαφή πολιτική πρόθεση να απομονώσει τον κουβανικό λαό μέσω ενός σκληρού και απάνθρωπου αποκλεισμού.

Εν μέσω της πανδημίας, η διοίκηση Trump προσπάθησε να βλάψει περαιτέρω την κουβανική οικονομία όχι μόνο με ενίσχυση του αποκλεισμού με 243 νέες κυρώσεις, αλλά και με τη συμπερίληψη της Κούβας στην Αμερικανική Κρατική λίστα με τις χώρες χορηγούς της τρομοκρατίας. 

Αυτός ο χαρακτηρισμός καθιστά πολύ πιο δύσκολο για την Κούβα να πραγματοποιεί συναλλαγές χρησιμοποιώντας διεθνή τραπεζικά συστήματα και να αποκτήσουν απαραίτητα αγαθά στη διεθνή αγορά, όπως καύσιμα, τρόφιμα, οικοδομικές προμήθειες, προϊόντα υγιεινής και φάρμακα. 

Θέλουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές για να απαιτήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ να απομακρύνει την Κούβα από τον κατάλογο των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας και να τερματίσει άνευ όρων τον αποκλεισμό, ο οποίος απορρίπτεται από το σύνολο της Διεθνής κοινότητας. 

Υπέγραψε και διάδωσε - #LetCubaLive #OffTheList

Forum Martiano GR