Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Κάλεσμα 15ης Διεθνούς Μπριγάδας Πρωτομαγιάς - 24 Απριλίου - 8 Μαΐου 2022

Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών
ICAP
AMISTUR CUBA SA

Αγαπητέ/-ή φίλε/-η:

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) και το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Amistur Cuba SA, σας καλεί να συμμετάσχετε στην 15η Διεθνή Μπριγάδα της Πρωτομαγιάς Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων, την 63η επέτειο του Θριάμβου της Κουβανικής Επανάστασης και σε φόρο τιμής στον Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα για την 55η επέτειο από την πτώση του στη μάχη.

Η χώρα μας ανοίγει ξανά τις πόρτες της σε όλους τους φίλους του κόσμου μετά από μια δύσκολη περίοδο πανδημίας. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή από όταν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επιδείνωσε τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό και εξαπέλυσε μια σφοδρή εκστρατεία μέσω των μέσων ενημέρωσης κατά της Κουβανικής Επανάστασης.

Η Κούβα είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική και η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε εμβολιασμούς κατά της Covid-19, με περισσότερο από το 90% του πληθυσμού της εμβολιασμένο, και είναι η μόνη χώρα που κατάφερε να αναπτύξει μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας άνω των δύο ετών.

Τα εμβόλιά μας έχουν συμβάλει, επίσης, στην ανοσοποίηση πληθυσμών διαφόρων χωρών. Με την πεποίθηση να μοιραζόμαστε ό,τι έχουμε και όχι ό,τι περισσεύει, οι Κουβανοί επαγγελματίες υγείας και η Μπριγάδα Henry Reeve έχουν αγωνιστεί για τη ζωή οπουδήποτε έχει χρειαστεί. Ανακτούμε τις δυνάμεις μας χάρη στο πολύτιμο έργο των επιστημόνων μας, την αξιοπρέπεια, την αντίσταση του κουβανικού λαού και τη διεθνή αλληλεγγύη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, θα μπορέσετε να διαπιστώσετε ότι η Κούβα επανέφερε την κοινωνική της ζωή, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία, τον τουρισμό και άλλους τομείς της οικονομίας.

Το πρόγραμμα της μπριγάδας περιλαμβάνει επισκέψεις σε μέρη ιστορικού, οικονομικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, διαλέξεις για διάφορα επίκαιρα εθνικά θέματα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ιστορική παρέλαση της 1ης Μαΐου μαζί με τον κουβανικό λαό και στη Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα.

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους έως τις 20 Απριλίου 2022. Είναι βασική προϋπόθεση η γνωστοποίηση όλων των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων, των στοιχείων των δρομολογίων άφιξης και αναχώρησης από την Κούβα, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας, της ώρας και του αριθμού πτήσης.

Θα ήμασταν ευγνώμονες η ενημέρωση για την ημερομηνία, την ώρα άφιξης και την αεροπορική εταιρεία να γίνεται με αποστολή e-mail στα: director.damo@icap.cu και africa.lusofono@icap.cu

Προσκαλούμε τους φίλους και τις φίλες να μας συντροφέψουν σε αυτές της καθοριστικής σημασίας ημέρες φιλίας και αλληλεγγύης. Η ενότητα θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε την οικοδόμηση της ειρήνης, της ευημερίας και του μέλλοντος των λαών μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απέναντι σε νέες μορφές κυριαρχίας, επιβάλλεται η υπεράσπιση της ιστορίας μας, της ταυτότητάς μας και του δικαιώματος οικοδόμησης ενός καλύτερου κόσμου.

Σας περιμένουμε στην Κούβα!

ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (ICAP)

Mετάφραση: Kατερίνα Κ.  


Ανακοινώθηκε η πρώτη μετά- covid  μπριγάδα στην Κούβα


 Eυρωπαική Μπριγάδα "José Martí" (ελληνικό τμήμα) | Μπριγάδα 1η Μάη 2022 | Facebook

Forum Martiano GR