Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Εκδήλωση για τα 63 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης: Ο Τσε και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα - Εκδόσεις Διεθνές Βήμα, 22/1/2022


Χαιρετισμός του ΠΣΧΜ

στην εκδήλωση των εκδόσεων Διεθνές  Βήμα αφιερωμένη στα 63 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης: Ο Τσε και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα

 Φίλες και φίλοι,

Για άλλη μια φορά οι φίλοι της Κούβας σε όλη τη χώρα γιορτάζουν και τιμούν την επέτειο της νικηφόρας Κουβανικής Επανάστασης,  συνεχίζοντας μία όμορφη παράδοση αγάπης και αλληλεγγύης  με την Κούβα της  καρδίας και της συνείδησής μας.

Αυτές οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας χρονιάς αλληλεγγύης.  Φέτος η Κούβα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, με τον βάρβαρο αποκλεισμό που της έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ  ακόμα πιο γενοκτονικό σε συνθήκες πανδημίας. Όμως φέτος είναι που το άστρο της Κούβας  λάμπει ακόμα πιο πολύ, έχοντας κερδίσει χιλιάδες νέους φίλους λόγω της ανθρωποκεντρικής της στάσης στην πανδημία και την ανιδιοτελή βοήθεια που προσέφερε σε άλλες χώρες, όπως πάντα έκανε.

Τα υπό επανέκδοση βιβλία τα οποία παρουσιάζονται σήμερα, ενός από τους πιο αγαπητούς ηγέτες της Κουβανικής Επανάστασης, του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, αποτελούν παλιά αλλά ανεκτίμητα όπλα στα χέρια , ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, που  θέλουν να γνωρίσουν τις καταβολές της Κουβανικής Επανάστασης και την πρωτοπόρα σκέψη των ηγετών της.  Σκέψη ζωντανή και σήμερα στη νικηφόρα Επανάσταση που σημάδεψε το δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα και διατηρεί τη νεανική της φρεσκάδα στα 63 χρόνια της.

Χαιρετίζουμε με χαρά και αλληλεγγύη όλους και όλες που παρευρίσκονται σήμερα σε αυτή την παρουσίαση και ευχόμαστε καλούς αγώνες και μαχητική αλληλεγγύη  με την Κούβα στη νέα χρονιά.

22/1/2022

__________________________________________________________________________

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Γιορτάζοντας τα 63 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, οι εκδόσεις Διεθνές Βήμα σας προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα «Η συμβολή του Τσε Γκεβάρα στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα και την ανάπτυξη του διεθνισμού».
  
Θα μιλήσουν οι: Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας, Μαγδαληνή Λάππα και Νατάσα Τερλεξή εκ μέρους των εκδόσεων Διεθνές Βήμα και ο Νίκος Καρανδρέας, Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης. Θα χαιρετήσει εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα.   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Γενάρη, 7.00 μμ στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 136, Αθήνα 10553, τηρώντας τα μέτρα προστασίας covid-19.

Η παρουσιάσεις βασίζονται σε δύο βιβλία των εκδόσεων με ομιλίες και γραπτά του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα που φέτος ανατυπώνονται: : Ο Τσε Γκεβάρα μιλάει στους νέους και Ο σοσιαλισμός και ο άνθρωπος στην Κούβα.
Εκδόσεις Διεθνές Βήμα
210 8833002

Forum Martiano GR