Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΠΣΧΜ: Να αποσύρει η ελληνική κυβέρνηση την υπογραφή της από την άθλια αντι-Κουβανική ανακοίνωση

  • Κάτω τα χέρια από την Κούβα
  • Τέρμα τώρα στον αποκλεισμό
  • Να αποσύρει η ελληνική κυβέρνηση την υπογραφή της από την άθλια αντι-Κουβανική ανακοίνωση

Ανακοίνωση/Καταγγελία

Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να συνυπογράψει μέσω του υπουργού εξωτερικών της Ν. Δένδια, ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ  (State Department), μαζί με άλλους 21 παρατρεχάμενους, με την οποία εγκαλούν την κουβανική κυβέρνηση για δήθεν μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων πολιτών της.

Αυτά με αφορμή την προβοκάτσια που ξεδιπλώθηκε πριν 10 μέρες στην Κούβα όταν πληρωμένα και συντονισμένα υποχείρια των ΗΠΑ προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να παρασύρουν τον Κουβανικό λαό, όχι μόνο σε διαμαρτυρίες κατά της νόμιμης κυβέρνησης του, αλλά και σε διάπραξη βίαιων ενεργειών, δολιοφθορών, τραυματισμών κλπ.

Η απόπειρα ήταν αποτυχημένη, γιατί από ένα νησί 11 εκατομμυρίων κατοίκων στις εν λόγω διαμαρτυρίες και επεισόδια συμμετείχαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ δεν υπήρξε καμία συνέχεια μετά την πρώτη μέρα (Κυριακή 11/7). Και αυτό παρά τις σοβαρότατες δυσκολίες που πράγματι αντιμετωπίζει ο Κουβανικός λαός, οι οποίες όμως οφείλονται στον παράνομο, απάνθρωπο και δολοφονικό, οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό («εμπάργκο») που oi ΗΠΑ επιβάλλουν επί 60 χρόνια στο νησί, ακόμα και σήμερα σε συνθήκες πανδημίας, στερώντας από την Κούβα ακόμα και στοιχειώδη υγειονομικά εφόδια. Να θυμίσουμε ότι η Κούβα αναπτύσσει μόνη της 5 εμβόλια για τον covid, έχει εμβολιάσει ήδη εκατομμύρια πολίτες της, αλλά την ίδια στιγμή λόγω του αποκλεισμού της λείπουν σύριγγες για να εμβολιάσει ακόμα γρηγορότερα το λαό της.

Αφού λοιπόν η προβοκάτσια δεν έπιασε στον Κουβανικό Λαό, αφού την επόμενη μέρα εκατομμύρια κουβανοί βροντοφώναξαν ότι δε διαπραγματεύονται την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους με τους ληστές και τρομοκράτες των ΗΠΑ, αφού το μιντιακό σόου ξεφούσκωσε, αποφάσισαν οι ενορχηστρωτές, η κυβέρνηση των ΗΠΑ να παραμερίσουν τα βαποράκια τους και να "αναστήσουν" το σκηνικό με τα ίδια τους τα χέρια.

Η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, με την υπογραφή του Δένδια και τη σφραγίδα του Μητσοτάκη, να ταχθεί για άλλη μια φορά στις προσταγές των ΗΠΑ, δεν είναι μόνο κατάπτυστη και δουλική προς τις ΗΠΑ, είναι και γελοία.

Στη χώρα που τα σώματα ασφαλείας είναι τσιφλίκι της φασιστικής ακροδεξιάς. Στη χώρα που έχουν πέσει αμέτρητοι τόνοι ασφυξιογόνων, που γίνονται για ασήμαντη αφορμή ή και προληπτικά εκατοντάδες συλλήψεις αγωνιστών, που οι σιδηρόφρακτες δυνάμεις καταστολής ατιμώρητα πατάνε ανθρώπους με της μηχανές τους, πυροβολούν, δέρνουν, προκαλούν σοβαρούς και μόνιμους τραυματισμούς σε διαδηλωτές με γκλομπ, χημικά, πέτρες, κρότου-λάμψης κλπ, και όλα αυτά ατιμώρητα. Στη χώρα που η αντιτρομοκρατική αλωνίζει παντού, μπαινοβγαίνει χωρίς ένταλμα σε σπίτια, απάγει ανθρώπους. Στη χώρα που οι φυλακές της μπορούν άνετα να συγκριθούν με μεσαιωνικά μπουντρούμια. Στη χώρα που το Facebook και άλλοι μιντιακοί κολοσσοί ανενόχλητοι λογοκρίνουν ότι δεν τους αρέσει. Στη χώρα που τα ΜΜΕ μοιράζουν «σανό» με την προστασία και για την προστασία της Κυβέρνηση. Στη χώρα που αν αυτό που ψηφίζεις δεν πάρει 3% η ψήφος σου ακυρώνεται. Αυτής της χώρας η κυβέρνηση εγκαλεί την Κούβα για τη δημοκρατία της. Είναι απλώς γελοίο.  

Όποιος έχει πάει στην Κούβα και μιλάει στοιχειώδη ισπανικά καταλαβαίνει ότι εκεί η έκφραση γνώμης είναι απολύτως ελεύθερη. Ότι κανείς δε διώκεται για τα φρονήματα του. Ότι κανείς δεν αφήνεται αβοήθητος ακόμα και στην κατάσταση πολιορκίας του αποκλεισμού. 

Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει πάει στην Κούβα, ακόμα και αν δει μόνο όσα πρόβαλαν τα διεθνή δίκτυα για τα γεγονότα της 11ης Ιούλη, αμέσως καταλαβαίνει πόσο γελοία είναι η ανακοίνωση ΗΠΑ-Δένδια και ΣΙΑ.

Αν βγάλουμε από τη μέση τις φωτογραφίες και τα βίντεο από μαζικές κινητοποιήσεις στην Αίγυπτο και άλλες εξωτικές χώρες που παρουσιάστηκαν δήθεν ως κουβανικά, πουθενά δε φαίνονται πάνω από λίγες εκατοντάδες άνθρωποι (στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιες δεκάδες). Αν βγάλουμε επίσης τις φωτογραφίες από άλλες χώρες με θύματα, χτυπημένους κλπ. αυτό που βλέπουμε είναι -στην χειρότερη περίπτωση- κάποια σπρωξίματα και αψιμαχίες με αστυνομικούς που δεν έχουν ούτε γκλομπ απάνω τους.   

Ας πάψει λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να εκτίθεται και κυρίως να εκθέτει τη χώρα μας και το λαό διεθνώς. 

Ας πάψει να ταυτίζεται με τα χειρότερα τσιράκια, προτεκτοράτα και μαντρόσκυλα των ΗΠΑ όπως η Κολομβία, το Ισραήλ, η Ουκρανία, το Κόσσοβο.  Να αποσύρει τώρα την υπογραφή της και να απολογηθεί στην Κουβανική Δημοκρατία και στον ελληνικό λαό. Αν όχι από αίσθημα δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας, έστω από ντροπή όπως φανταζόμαστε έπραξαν οι «σοβαρότερες» ευρωπαϊκές χώρες που δεν καταδέχτηκαν να συνυπογράψουν μια τέτοια γελοιότητα παρότι παραδοσιακά σύμμαχοι των ΗΠΑ.

 27 Ιούλη 2021







Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα




Forum Martiano GR