Τρίτη 18 Μαΐου 2021

REDH gr: Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Το ελληνικό τμήμα του 
https://redhgrecia.blogspot.com/
Δικτύου (διανοουμένων, καλλιτεχνών και κοινωνικών κινημάτων) στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας
, το REDH, όπως έγινε γνωστό από τα αρχικά στα ισπανικά (Red en Defensa de la Humanidad), που αποτελεί ένα κίνημα σκέψης και δράσης ενάντια σε όλες τις μορφές κυριαρχίας και αποκλεισμού και ιδρύθηκε το 2003 με πρωτοβουλία διακεκριμένων μεξικανών και κουβανών διανοούμενων, συμπαρατάσσεται αυτονόητα με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης,  και συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή καμπάνια #UnBlockCuba.

Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.

Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς-Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.

Τα μέτρα αυτά αποστερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.

To ελληνικό τμήμα του Δικτύου (διανοουμένων, καλλιτεχνών και κοινωνικών κινημάτων) στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, το REDH, όπως έγινε γνωστό από τα αρχικά στα ισπανικά (Red en Defensa de la Humanidad), που αποτελεί ένα κίνημα σκέψης και δράσης ενάντια σε όλες τις μορφές κυριαρχίας και αποκλεισμού και Ιδρύθηκε το 2003 με πρωτοβουλία διακεκριμένων μεξικανών και κουβανών διανοούμενων, συμπαρατάσσεται αυτονόητα με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, και συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή καμπάνια #UnBlockCuba.

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.

Ενισχύουμε την εκστρατεία υπογραφών για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Κούβας: https://docs.google.com/forms/d/e/1FA...Χώρος Διαλόγου ΠΣΧΜ