Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ICAP: Μήνυμα προς το Κίνημα Αλληλεγγύης με την Κούβα - Aναβάλλονται τα προγράμματα αλληλεγγύης λόγω των συνεπειών της πανδημίας


Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον κόσμο και στην Κούβα, το ICAP αποφάσισε να αναβάλει τα παραδοσιακά προγράμματα αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους.

Αβάνα, 16 Ιουνίου 2020
Έτος 62 της Επανάστασης.


Προς τους φίλους και τις οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα στον κόσμο:


Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), επαναλαμβάνοντας την αλληλεγγύη του προς όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν και αντιστέκονται στη μάστιγα του νέου κορονοϊού, εκφράζει τις πιο βαθιές του ευχαριστίες στο Κίνημα Αλληλεγγύης με την Κούβα και σε όλους τους φίλους που υποστήριξαν τον λαό μας στην περίπλοκη κατάσταση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω των επιπτώσεων του COVID-19.


Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον κόσμο και στην Κούβα, το ICAP αποφάσισε να αναβάλει τα παραδοσιακά προγράμματα αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους.


Αυτά είναι οι Μπριγάδες: Venceremos από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Juan Rius Rivera από το Πουέρτο Ρίκο, José Martí από την Ευρώπη, της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, της 60ης επετείου από την ίδρυση του ICAP, της Βόρειας Ευρώπης, "Σταυρός του Νότου" από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αμερική, καθώς και το Καραβάνι "Πάστορες για την Ειρήνη" από τις ΗΠΑ. Η πραγματοποίηση αυτών των προγραμμάτων, υπό τις τρέχουσες συνθήκες, είναι πρακτικά αδύνατη. Επομένως, αναβάλλεται έως ότου οι επιδημιολογικές συνθήκες ασφαλείας επιτρέψουν την πραγματοποίησή τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σας προσκαλούμε να ενισχύσετε και να αυξήσετε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης στην ψηφιακή σκηνή.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω του νέου κορονοϊού και την εντατικοποίηση του αποκλεισμού, κατά το τρέχον έτος κατά το οποίο εορτάζουμε την 60η επέτειο ίδρυσης ICAP, επαναβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε την κληρονομιά του ιδρυτή μας, του Comandante en Jefe, Fidel Castro, που θα έλεγε και πάλι ότι  "για να είμαστε διεθνιστές πρέπει να πληρώσουμε το δικό μας χρέος στην ανθρωπότητα. Όποιος δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί για τους άλλους δεν θα μπορέσει ποτέ να αγωνιστεί για τον εαυτό του".

Θα συνεχίσουμε ενωμένοι στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο που, όχι μόνο είναι εφικτός, αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητος.

Fernando González Llort
Πρόεδρος



Forum Martiano GR