Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κούβα: 15η Διεθνής Μπριγάδα Πρωτομαγιάς - Πρόσκληση


Αγαπητέ φίλε/η:
Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) σας στέλνει εγκάρδιο και φιλικό χαιρετισμό. 

Με αφορμή τον γιορτασμό της 61η Επετείου από την Νίκη της Κουβανικής Επανάστασης και την 60η Επέτειο από την ίδρυση του ICAP, παρακινούμε όλους τους φίλους και τις φίλες του κόσμου να μας συντροφέψουν στον εορτασμό της 15ης Διεθνούς Μπριγάδας Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα, της Πρωτομαγιάς.  Οι δραστηριότητες της μπριγάδας θα λάβουν χώρα από τις 27 Απρίλη έως και τις 10 Μάη του 2020, στις επαρχίες Αβάνα, Αρτεμίσα και Πινάρ ντελ Ρίο.


Η διαμονή περιλαμβάνει 10 διανυκτερεύσεις στο Διεθνές Κάμπινγκ «Χούλιο Αντόνιο Μέγια» (CIJAM), που βρίσκεται στον Δήμο Καϊμίτο, 45 χιλ. από την Αβάνα και 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση της επαρχίας Πινάρ ντελ Ρίο. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε μέρη ιστορικού, οικονομικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης, διαλέξεις πάνω σε διάφορα θέματα της σύγχρονης εθνικής και διεθνούς πραγματικότητας. Ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει η συμμετοχή των φίλων στην Παρέλαση της 1ης Μάη και η Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα, που συγκαλείται από το Κεντρικό Συνδικάτο Εργαζομένων Κούβας και το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λάων και θα γίνει στις 2 Μαίου. 

Η διαμονή είναι στο κόστος των 402 cuc(που ισούται με 462 δολ.)και περιλαμβάνει: κατάλυμα σε κοινά δωμάτια μέχρι 8 άτομα στο CIJAM και σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια σε Ξενοδοχείο της επαρχίας Πινάρ ντελ Ρίο, πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος. Οι προαιρετικές επισκέψεις δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του πακέτου. Η διαμονή στο CIJAM για επιπλέον νύχτες έχει κόστος 15 cuc κατ’ άτομο την ημέρα. 

Το κάμπινγκ που δημιουργήθηκε το 1972, διαθέτει κατάλληλες συνθήκες για την κοινή διαβίωση και τις ανάγκες των φίλων που μας επισκέπτονται από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα μεροκάματα αγροτικής εργασίας πραγματοποιούνται σε κοντινές περιοχές στο CIJAM και στην επαρχία του Πινάρ ντελ Ρίο. 

Με τη συμμετοχή του, ο μπριγαδίστας, δεσμεύεται να εκπληρώσει το καθορισμένο πρόγραμμα και να τηρεί τους κανόνες συμπεριφοράς, πειθαρχίας και κοινωνικής συμβίωσης. 

Η αυξανόμενη συμμετοχή στην μπριγάδα όλο και περισσότερων κάθε φορά φίλων από όλο τον κόσμο, αναδεικνύει όχι μόνο το κίνητρο της γνωριμίας με την Κούβα, αλλά και το πώς η αλληλεγγύη με το νησί εκτείνεται σε όλο το σύμπαν, έχοντας ως αφετηρία την δέσμευση που ξυπνά η Κουβανική Επανάσταση στον αγώνα της ενάντια στον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί από τον βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό και στο δικαίωμά μας να υπάρχουμε ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. 

Καλούμε τους φίλες και τις φίλες να μας συντροφέψουν αυτές τις σημαντικές ημέρες φιλίας και αλληλεγγύης. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 15 Απριλίου του 2020. 

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την ημερομηνία και ώρα άφιξης, την αεροπορική εταιρεία κλπ. μέσω του e-mail : director.damo@icap.cu και africa.lusofono@icap.cu

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας. 

Αδελφικά, 

ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Forum Martiano GR