Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κούβα συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια υπογραφών για την Βενεζουέλα

“Για εμάς, όπως και για την Βενεζουέλα και για την Νικαράγουα, είναι πολύ καθαρό ότι στενεύει ο κλοιός και ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί και να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση με ενότητα, σταθερότητα, αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στη νίκη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γκράνμα, από τις 9 έως τις 13 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στην Κούβα η καμπάνια συλλογής υπογραφών υποστήριξης και αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα, ενάντια στις επιθέσεις των ΗΠΑ. 

Αυτή η πενθήμερη δράση υποστήριξης προς την Μπολιβαριανή και Τσαβίστα Επανάσταση,την Πολιτικό-στρατιωτική Ένωση του λαού της Βενεζουέλας και τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, θα έχει 5 τοπικά κέντρα  σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα, την Αβάνα, την Αρτεμίσα, το Μαγιαμπέκε, το Ματάνσας και το Πιναρ ντελ Ρίο.

"Οι Κουβανοί εργαζόμενοι σε καθεμιά από αυτές τις επαρχίες, που εκπροσωπούν ολόκληρη τη χώρα, θα εκφράσουν με την υπογραφή τους την υποστήριξη στην κυβέρνηση και τον λαό της Βενεζουέλας, μπροστά στις επιθέσεις των ΗΠΑ”, δήλωσε στην Γράνμα η Κονσουέλο Μπαέσα Μαρτίν, μέλος της Εθνικής Γραμματείας του Κεντρικού Συνδικάτου Εργαζομένων της Κούβας (CTC) , προσθέτοντας ότι “στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης θα επαναβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στην αδερφή χώρα”. 

Η Μπαέσα επισήμανε ότι στη διάρκεια αυτής της δράσης αλληλεγγύης θα καταδικαστεί η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας και θα διαβαστεί η επιστολή του Καράκας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η οποία καλεί να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο και απαιτεί να τερματιστούν οι επιθέσεις των ΗΠΑ. 

"Ζητάμε ως χώρα μέλος, το Σύστημα τον Ηνωμένων Εθνών να απαιτήσει την παύση αυτής της βάναυσης επιθετικότητας εναντίον της Βενεζουέλας και να ενεργοποιήσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς για την προστασία του λαού της Βενεζουέλας και να εγγυηθεί το πλήρες δικαίωμα όλων των κατοίκων της Πατρίδας μας στην ανθρώπινη ανάπτυξη και την πλήρη διαβίωση", αναφέρει η επιστολή. 

Η καμπάνια ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου,  όπου σε όλες τις πλατείας Μπολίβαρ της χώρας, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Βενεζουελάνες και Βενεζουελάνοι, έχουν υπογράψει μέχρι τώρα την επιστολή. 

Τέλος, η Γκράνμα αναφέρει , την ομιλία του Α Γραμματέα του Κόμματος και Αρχηγό του Στρατου Ραούλ Κάστρο Ρους στις 26 Ιουλίου, ο οποίος προειδοποίησε ότι “για εμάς, όπως και για την Βενεζουέλα και για την Νικαράγουα, είναι πολύ καθαρό ότι στενεύει ο κλοιός και ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί και να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση με ενότητα, σταθερότητα, αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στη νίκη”.

Forum Martiano GR