Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Πρόσκληση Διεθνούς Μπριγάδας Χοσέ Μαρτί Ιουλίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
LXIX (49η) Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Αλληλεγγύης «Χοσέ Μαρτί», 2019

Αγαπητοί φίλοι,
Σας στέλνουμε τους αδελφικούς χαιρετισμούς του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP)!

Όπως κάθε χρόνο, το ICAP καλωσορίζει τους φίλους από την Ευρώπη, που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί», ώστε να γνωρίσουν την πραγματικότητα του λαού μας και να συνεισφέρουν στην γεωργική ανάπτυξη της χώρας, πραγματοποιώντας μεροκάματα εθελοντικής εργασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε μέρη ιστορικού, οικονομικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις επαρχίες, διαλέξεις πάνω σε ζητήματα της εθνικής και διεθνούς πραγματικότητας, συναντήσεις με οργανώσεις της κουβανικής κοινωνίας και τον λαό γενικά.


Φέτος, η 49η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του πρόσφατου εορτασμού της 60ης επετείου της Νίκης της Κουβανικής Επανάστασης και της επερχόμενης 59ης επετείου του ινστιτούτου μας, γεγονός που συμπίπτει με τον εορτασμό της 66ης Επετείου από τις επιθέσεις στα στρατόπεδα Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες και της 500ης Επετείου από την Ίδρυση της πόλης της Αβάνας.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 30 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, στις επαρχίες Αρτεμίσα, Αβάνα και Ματάνσας. 
Περιλαμβάνει 21 διανυκτερεύσεις: από αυτές οι 18 είναι στο Διεθνές Κάμπινγκ «Χούλιο Αντόνιο Μέγια» (CIJAM), που βρίσκεται στο δήμο Καϊμίτο, 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Αβάνας, και 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στο Βαραδέρο, στην επαρχία του Ματάνσας.

Η διαμονή θα κοστίσει 460.00 CUC ανά άτομο, όπου περιλαμβάνει διαμονή (σε κοινά δωμάτια μέχρι 5 άτομα στο CIJAM), πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και μεταφορά σε όλες τις δραστηριότητες που προβλέπονται στο πρόγραμμα. Οι επιπλέον διανυκτερεύσεις θα κοστίζουν 15 CUC ανά άτομο και θα καταβάλλονται απευθείας στο CIJAM, όπως και για τις προαιρετικές δραστηριότητες. Δεν θα γίνονται δεκτές οι συμμετοχές για διαμονή μικρότερη των 10 ημερών. Βασική προϋπόθεση για το ταξίδι σας είναι η ιατρική ασφάλιση με κάλυψη στην Κούβα.

Τα μεροκάματα γεωργικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές γύρω από το Κάμπινγκ, το οποίο δημιουργήθηκε το 1972, και διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες για τη συλλογική ζωή και τις ανάγκες των ανθρώπων που μας επισκέπτονται από διάφορα μέρη του κόσμου.

Με τη συμμετοχή του, ο μπριγαδίστας δεσμεύεται να ακολουθεί το πρόγραμμα που προβλέπεται και να τηρεί τους κανόνες συμπεριφοράς, πειθαρχίας και κοινωνικής συνύπαρξης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής,για όσους ενδιαφέρονται, θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 25 Μαΐου 2019. Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, παρακαλούμε να στείλετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: euroiberia@icap.cu, deuropa@icap.cu και ventas4@amistur.cu τα ακόλουθα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, αριθμό διαβατηρίου, ηλικία, ημερομηνία γέννησης, χώρα προέλευσης, αριθμό πτήσης, ημερομηνίες και ώρες άφιξης και αναχώρησης.

Για τους φίλους που θα βρίσκονται στην Αβάνα πριν από την έναρξη της Μπριγάδας, θα εξασφαλιστεί μεταφορικό μέσο προς στο CIJAM, το οποίο θα αναχωρήσει από την Έδρα του ICAP, την Κυριακή, 30 Ιουνίου, στις 5:00 μ.μ.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την παρουσία σας στην 49ηΕυρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί», και σας προσκαλούμε με χαρά να συμμετάσχετε σε αυτές τις ημέρες αδελφοσύνης μεταξύ των λαών μας.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Joaquin E. Lacke Portuondo.
Διευθυντής
49η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα.


Μπορείτε να στείλετε την δήλωση και επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στις παρακάτω διευθύνσεις:
- Διεύθυνση Ευρώπης του ICAP:
e-mail: euroiberia@icap.cu και deuropa@icap.cu
- Ταξιδιωτικό ΠρακτορείοAmisturCuba S.A.
e-mail: ventas4@amistur.cu

Forum Martiano GR