Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ της εκδήλωσης εορτασμού της 60ής επετείου της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης

  • Όχι στις παρεμβάσεις!  Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!
  • Αλληλεγγύη στη νόμιμη κυβέρνηση του Ν.Μαδούρο!
  • Άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού κατά της Κούβας και του οικονομικού πολέμου κατά της Βενεζουέλας!

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους όσους ανά τον κόσμο διαμαρτύρονται κατά των παρεμβάσεων του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων στη Βενεζουέλα που κλιμακώνονται τις μέρες αυτές. 

Οι πρόσφατες κινήσεις της Ουάσιγκτον και άλλων κυβερνήσεων που αναγνώρισαν τον Χουάν Γουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας συνιστούν κατάφορη παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας αυτής και του λαού της που εξέλεξε τον Νικολάς Μαδούρο Πρόεδρο στις πρόσφατες εκλογές. 

Οι κινήσεις αυτές στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Βενεζουελάνικης κυβέρνησης και στην εγκαθίδρυση στο Καράκας μιας φιλοϊμπεριαλιστικής κυβέρνησης, υπάκουης στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον. 

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προετοιμάζεται να συμμετάσχει στις παρεμβατικές επιθέσεις ενάντια στην κυριαρχία της Βενεζουέλας. Καλούμε την ΕΕ και τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να μη συρθεί στη δύνη της επέμβασης. Απαιτούμε η ΕΕ να απέχει από οποιαδήποτε αναγνώριση της υποτιθέμενης «προεδρίας» Γουαϊδό. 

Η Ουάσιγκτον, οι περιφερειακοί σύμμαχοί της στην Αμερικανική Ήπειρο καθώς και ντόπιοι καπιταλιστές αντιτίθενται στις κυβερνήσεις του Ούγκο Τσάβες και του Νικολάς Μαδούρο επειδή οι κυβερνήσεις αυτές έχουν πάρει μέτρα αναδιανομής του πλούτου σε όφελος του εργαζόμενου λαού και των φτωχών της Βενεζουέλας και έχουν αντιπαρατεθεί με τον ιμπεριαλισμό στη Λατινική Αμερική και παγκόσμια. Και η δραστήρια αλληλεγγύη που έχει δείξει η Βενεζουέλα προς τη σοσιαλιστική επανάσταση της Κούβας είναι επίσης κόκκινο πανί. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι η Βενεζουέλα δεν είναι ο μόνος στόχος των επιθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και η Κούβα επίσης, καθώς η Ουάσιγκτον σφίγγει τη θηλιά του εμπάργκο εναντίον της, ενώ η επίθεση της αυτοκρατορίας ξεδιπλώνεται συστηματικά σε όλη την ήπειρο επιδιώκοντας να ανακόψει την πορεία των λαών της περιοχής και να κάνει και πάλι την Λατινική Αμερική “πίσω αυλή “ των ΗΠΑ. 

Απαιτούμε: 

Όχι στις παρεμβάσεις! Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα! 

Αλληλεγγύη στη νόμιμη κυβέρνηση του Ν.Μαδούρο! 

Άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού κατά της Κούβας και του οικονομικού πολέμου κατά της Βενεζουέλας! 

Αθήνα - 26 Γενάρη 2019

Forum Martiano GR