Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΥΒΑΣ: Διεθνές Κάλεσμα για την Πρωτομαγιά

Στο πλαίσιο των επετείων των 60 χρόνων της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης και των 80 χρόνων της ίδρυσης της Κεντρικής Ένωσης Εργαζομένων Κούβας και ευρισκόμενοι στην οργανωτική διαδικασία προετοιμασίας του 21ου Συνεδρίου της, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά χωρίς την φυσική παρουσία του αήττητου Κομαντάντε, Φιδέλ Κάστρο Ρους, θα γιορτάσουμε αυτή την Πρωτομαγιά με το σύνθημα: Ενότητα, Δέσμευση και Νίκη.

Φίλες και φίλοι απ' όλο τον κόσμο, σας προσκαλούμε να μοιραστούμε στην Κούβα αυτή την ευκαιρία για αυθεντική επίδειξη του παγκόσμιου προλεταριάτου, που εκφράζει την ικανότητα του να κινητοποιείται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών η Κεντρική Ένωση Εργαζομένων Κούβας και τα Συνδικάτα συμμετέχουμε ενεργά σε οικονομικούς και κοινωνικούς μετασχηματισμούς, με σταθερό σκοπό την εδραίωση μιας κοινωνίας σοσιαλιστικής, δημοκρατικής, ανεξάρτητης, κυρίαρχης, ευημερούσας και βιώσιμης. 


Σε συμμαχία με την αγροτιά, έχουμε την ευθύνη για την προώθηση των προγραμμάτων της Επανάστασης και, ως αποτέλεσμα της δημιουργίας αυτού του πλούτου, τη βελτίωση του εισοδήματος εκείνων που εργάζονται, την ενίσχυση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού μας. 

Ταυτόχρονα, αυτό το σκηνικό αγαλλίασης και χαράς θα χρησιμεύσει για την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τα θέματα του κόσμου της εργασίας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα μας συντροφεύουν, επιβεβαιώντας τους την άπειρη ευγνωμοσύνη μας για τα σταθερά και διαρκή δείγματα αλληλεγγύης τους. Επίσης στο να δοθεί έμφαση στις προκλήσεις που μας επιβάλλει η επέκταση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη σημερινή διεθνή συγκυρία. 

Ιδιαίτερα στον γεωπολιτικό μας χώρο, μπροστά στην άνοδο της δεξιάς, επιβάλλεται σε μας να προωθήσουμε την ενότητα της δράσης των φορέων και των ιδεολογικών ρευμάτων που συνθέτουν την κοινωνία των πολιτών για να υποστηρίξουμε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της Αμερικής μας και να εδραιωθεί αυτή ως ζώνη ειρήνης. 

Θα γιορτάσουμε την Διεθνή Ημέρα των Εργαζομένων υψώνοντας τις σημαίες της ενότητας ως στρατηγικό όπλο για να διατηρήσουμε τις κατακτήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επιβεβαιώνοντας την χωρίς όρους στήριξη μας στην Επανάσταση που τόσα δικαιώματα έχει παραχωρήσει στην εργατική τάξη και επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη μας στην ιστορική της ηγεσία, παράδειγμα για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές. 

Επίσης θα είναι ευνοϊκή στιγμή για να συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε και να απαιτούμε να αρθεί ο γενοκτονικός οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, να επιστραφεί το παράνομα κατεχόμενο έδαφος από την βορειοαμερικάνικη βάση στο Γκουαντάναμο και να σταματήσουν οι ανατρεπτικές ενέργειες κόντρα στην χώρα μας. 

Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι του κόσμου: 

Η Κεντρική Ένωση Εργαζομένων Κούβας και τα Συνδικάτα επιβεβαιώνουν την αταλάντευτη δέσμευση τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του προλεταριάτου και των εργαζομένων που σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη υφίστανται εκμετάλλευση και είναι θύματα αδικίας. Με αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης και διεθνισμού που βρίσκεται στη ρίζα της Σοσιαλιστικής μας Επανάστασης, απλώνουμε το χέρι σε όλες τις οργανώσεις και συνδικαλιστές ηγέτες που θέλουν να γνωρίσουν, να υποστηρίξουν και να αποτελέσουν μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας. 

Ζήτω η Πρώτη του Μάη! 
Ζήτω η αλληλεγγύη των εργαζομένων! 

Forum Martiano GR