Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμιο tweet στις 17 Σεπτέμβρη: #SolidaridadVSBloqueo

Έχουμε μνήμη, αλληλεγγύη ενάντια στον αποκλεισμό”

To Kουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) καλεί σε ένα παγκόσμιο tweet ενάντια στον αποκλεισμό, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη με τις ετικέτες #SolidaridadVsBloqueo και #YoVotoVsBloqueo από τις 9.00 έως τις 13.00 ώρα Κούβας (16.00 – 22.00 ώρα Ελλάδας). Αυτό το κάλεσμα είναι μέρος της τρέχουσας καμπάνιας “Έχουμε μνήμη, αλληλεγγύη ενάντια στον αποκλεισμό”. Με σκοπό να επιβεβαιωθεί η ισχύς και οι επιπτώσεις του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα για περισσότερα από 50 χρόνια, το ICAP καλεί όλους τους ανθρώπους που είναι υπέρ της δικαιοσύνης στον κόσμο, να ενταχθούν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στην απαίτηση για το σταμάτημα αυτής της πολιτικής γενοκτονίας.


Το tweet επιδιώκει να ενώσει την θέληση σε όλο τον κόσμο και να υπογραμμίσει το γεγονός ότι παρά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Κούβα-ΗΠΑ, ο αποκλεισμός (εμπάργκο) παραμένει άθικτος και συνεχίζει να βλάπτει τον λαό της Κούβας και να παραβιάζει τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του.

Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ο αποκλεισμός είναι μια μονομερής πολιτική και θα πρέπει να αρθεί μονομερώς από τις ίδιες τις ΗΠΑ, χωρίς να επιχειρούν να επιβάλουν όρους στην Κούβα.

Στις 17 κάθε μήνα το κίνημα αλληλεγγύης πραγματοποιεί δράσεις για την άρση του αποκλεισμού και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η δράση της προσεχούς 17 Σεπτέμβρη θα είναι ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα. Είμαστε πεισμένοι ότι θα είναι μια καθολική απαίτηση και θα μπορέσει να δώσει τέλος σε αυτή την γενοκτονία, επισημαίνει το ICAP στην ανακοίνωσή του.

Σας καλούμε επίσης να συνδεθείτε με τον ιστότοπο Cuba Vs Bloqueo (www.cubavsbloqueo.cu) μέσω του οποίου μπορείτε επίσης να πάρετε μέρος στην ψηφοφορία κατά του αποκλεισμού.



Forum Martiano GR