Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Ραούλ Κάστρο: Kεντρική Εισήγηση στο 7ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας / Εκδοση Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί"


ISBN13 9786185130053
Εκδότης ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ
Σειρά
Χρονολογία Έκδοσης Αύγουστος 2016
Αριθμός σελίδων 80
Διαστάσεις 21x14
Επιμέλεια-Μετάφραση-Παραγωγή: Βαγγέλης Γονατάς, Σταύρος Γονιδάκης, Λουκία Κωνσταντίνου, Δημήτρης Κουρνιώτης, Τζωρτζ Μεχραμπιάν, Κώστας Σανίδας, Νατάσα Τερλεξή, Γιάννης Τσαλαβούτας


«Εάν πετύχουν κάποια μέρα να μας διασπάσουν θα είναι η αρχή του τέλους για την πατρίδα μας, την Επανάσταση, τον σοσιαλισμό και για την εθνική ανεξαρτησία που ατσαλώθηκαν με την αντίσταση και τη θυσία τόσων γενεών Κουβανών από το 1868».

«Πρέπει να ενισχύουμε ανάμεσά μας την αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική κουλτούρα [...] ενάντια στις απόπειρες εδραίωσης προτύπων μικροαστικής ιδεολογίας, που χαρακτηρίζονται από τον ατομισμό, τον εγωισμό, την αισχροκέρδεια, την κοινοτοπία και την όξυνση του καταναλωτισμού».

«Η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μαζί με τον αγώνα για την ειρήνη και την ιδεολογική σταθερότητα, είναι οι βασικές αποστολές του Κόμματος [...] καθώς εξασφαλίζει τη συνειδητή, ενεργητική και αφοσιωμένη συμμετοχή της πλειονότητας του πληθυσμού στη διαδικασία επικαιροποίησης του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου».

«Είναι επιτακτική η άρση του αποκλεισμού [...] και πρέπει να επιστραφούν τα εδάφη που κατέχονται παράνομα από τη Ναυτική Βάση του Γκουαντάναμο, γεγονός που αντίκειται στη θέληση της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας».

«Κανένας δεν θα πρέπει να εκλάβει ότι, για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, η Κούβα θα απαρνηθεί τις αξίες της Επανάστασης».

Ραούλ Κάστρο (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Περιεχόμενα-Εισαγωγικό σημείωμα
-Κεντρική Εισήγηση στο 7ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας
Ραούλ Κάστρο
16 Απρίλη 2016
-«Ο κουβανικός λαός θα νικήσει»
Ομιλία στο 7ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας
Φιντέλ Κάστρο 19 Απρίλη 2016


Forum Martiano GR

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ