Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η εκδήλωση για την 57η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα (28/2) με επιτυχία η εκδήλωση για την 57η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης, με τίτλο Η Κουβανική Επανάσταση: Ζωντανή και Επίκαιρη!, σε χώρο της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ταξικής Εργατικής Κίνησης (Σολωμού 13, Εξάρχεια).

Την εκδήλωση άνοιξε η εκπρόσωπος της "Κίνησης", Πένυ Γαλάνη. Στη συνέχεια μίλησε η Νατάσα Τερλεξή εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί, μεταφέροντας και τις εντυπώσεις  της από τη 2η Διεθνή Διάσκεψη Χοσέ Μαρτί "Με Όλους και για το Καλό Όλων", που έγινε 25-28 Γενάρη στην Αβάνα. Το πολιτικό σκέλος της εκδήλωσης έκλεισε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα και του Νικολάς Γκιγέν διάβασε ο χιλιανός ποιητής Χάιμε Σβαρτ μαζί με τον ηθοποιό Βασίλη Κυριάκου. Ο τελευταίος απέδωσε με μορφή θεατρικού δρώμενου και ένα κείμενο του Τσε. Εργατικά τραγούδια από τις ΗΠΑ τραγούδησε με συνοδεία κιθάρας ο μουσικός Γιάννης Μανιάτης. Τέλος, προβλήθηκαν βίντεο με σύγχρονη κουβανική μουσική.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί», την Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση και τον Πολιτιστικό/Αθλητικό Σύνδεσμο Hasta la Victoria Siempre. Παρέστησαν άνω των 100 ατόμων.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.


Forum Martiano GR