Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο Κουβανικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί γιορτάζει τα 20 χρόνια του


Έχουν περάσει 20 χρόνια μελέτης του “Απόστολου”, για να γνωρίσουμε  τη ζωή και το έργο του, για να του προσφέρουμε αιώνια αγάπη και για να είναι σημαντικός κρίκος στη διαμόρφωση της κουβανικής εθνικής ταυτότητας.

Έτσι δημιουργήθηκε πριν δύο δεκαετίες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί, στις 20 Οκτώβρη, τη μέρα που το νησί γιορτάζει την “Ημέρα Πολιτισμού”, και ιδρύθηκε από εκλεκτούς διανοούμενους όπως, οι Σίντιο Βιτιέρ, Εουσέλιο Λεάλ, Αμπέλ Πριέτο, Ρομπέρτο Ερνάντες Ρετάμαρ, Κάρλος Μαρτί, Ενρίκε Ουμπιέρτα και Αρμάντο Χάρτ, ο τελευταίος, σημερινός του πρόεδρος.


Είναι μια δέσμευση,  να προσπαθεί ο Σύλλογος να εξυψώσει τις αξίες της σκέψης του Μαρτί και να προωθήσει τη μελέτη του, καθώς και να συνεισφέρει στη εκπαίδευση του λαού, εμπνεόμενος από την αρχή του “Απόστολου”: “Έχω πίστη στην βελτίωση του ανθρώπου, στη μελλοντική ζωή [...]”.

Έτσι, διατηρεί μία έντονη  κοινωνική δουλειά με Πολιτιστικά Έργα, Ομάδες, και έχει  χορηγήσει  τιμητικές διακρίσεις και βραβεία όπως “Να τιμάς την υπόληψη σου” και “Χρησιμότητα της Αρετής”, σε πρόσωπα και οργανισμούς που είχαν αναπτύξει μια επάξια δουλειά στη μελέτη και διάδοση της ιδεολογίας του Εθνικού Ήρωα της Κούβας.    


Χώρος Διαλόγου ΠΣΧΜ