Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Γιά την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων

Αγαπητοί φίλοι, 

Η απελευθέρωση και των Πέντε Κουβανών επαναστατών από τα κρατητήρια των ΗΠΑ είναι μια μνημειώδης νίκη του κουβανικού λαού, αλλά και μια νίκη για όλους όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωσή τους: στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο, από το Μπανγκλαντές ως τον Λίβανο και την Ελλάδα.

Με μεγάλη συγκίνηση είδαμε τη δύναμη της αντίστασης ενός λαού –και Πέντε ατόμων που τον εκπροσωπούν επάξια–, μαζί με τη διεθνή αλληλεγγύη, να θριαμβεύει ύστερα από θυσίες πολλών ετών.

Με τη συμμετοχή τους στις διεθνιστικές αποστολές κατά του απαρτχάιντ στην Αφρική, με το έργο τους στην υπεράσπιση της σοσιαλιστικής επανάστασης στην Κούβα, με την αλληλέγγυα στάση τους στο πλευρό άλλων κρατούμενων στις φυλακές των ΗΠΑ: Οι Πέντε Κουβανοί έχουν δείξει από τι πάστα είναι φτιαγμένοι οι Κουβανοί κομμουνιστές επαναστάτες.

Με τα μάτια στραμμένα στα επόμενα βήματα, αμέσως μετά την απελευθέρωση, ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο ξεκαθάρισε ότι «δεν σημαίνει ότι έχει επιλυθεί το θεμελιακό ζήτημα. Ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που έχει ένα τεράστιο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος για τη χώρα μας, πρέπει να λάβει τέλος.» Η νίκη που έχει σημειωθεί μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Πρέπει να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, με αίτημα την άμεση άρση του εμπορικού αποκλεισμού των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» θα οργανώσει εορτασμό της νίκης αυτής και εκδήλωση αλληλεγγύης με την κουβανική επανάσταση μετά το νέο έτος.
Άμεση άρση του αποκλεισμού!

-------

Ο Ραούλ Κάστρο, κάνοντας μια ιστορική διαδρομή της αντίστασης στις κάθε λογής επεμβάσεις της αυτοκρατορίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κούβα, δηλώνει στις 21 Δεκέμβρη 2014 στη Λαϊκή Συνέλευση της Κούβας: «Κάθε χώρα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξει τα δικά της πολιτικά συστήματα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η βελτίωση στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σημαίνει ότι η Κούβα αποκηρύσσει τις ιδέες της.»

19/12/2014

Forum Martiano GR