Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Μήνυμα του Προέδρου του ICAP, Fernando González Llort, προς όλους τους φίλους της Κούβας στην Ευρώπη


Θα θέλουμε λοιπόν από πλευράς του ICAP, να σας στείλουμε ένα μήνυμα ευχαριστίας για τις διάφορες και διαφορετικές ενέργειες αλληλεγγύης που εσείς πραγματοποιήσατε τους τελευταίους μήνες.



 ✅   Eυχαριστούμε την επιτυχή ένωση πολιτικών, συνδικαλιστικών, νεολαίστικων οργανώσεων, , κοινοβουλευτικών, ακαδημαϊκών, διανοούμενων, καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων, που μαζί με οργανώσεις αλληλεγγύης, προσπάθησαν, μέσω διαφορετικών καναλιών, να διαδώσουν την αλήθεια της Κούβας και να επισημάνουν τα επιτεύγματά μας στην αντιμετώπιση του Covid 19.

✅   Η δράση του ιατρικού μας προσωπικού στη διάσωση ζωών και στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας, παρακίνησε αυθόρμητα  φίλους και οργανώσεις στην περιοχή, που χρησιμοποιώντας διάφορες πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης. στους γιατρούς μας.
✅  Ήταν πολύ χρήσιμη η εργασία που εσείς πραγματοποιήσατε στα κοινωνικά δίκτυα οι διαδικτυακές εκδηλώσεις και οι τηλεδιασκέψεις, καθώς συνέβαλαν στην καταγγελία των επιπτώσεων του αποκλεισμού στον τομέα της υγείας και στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του συστήματός μας.  
✅ Ευρωπαίοι φίλοι, ο αποκλεισμός δυναμώνει, η αλήθεια χειραγωγείται, η ανθρωπιστική ουσία της δημόσιας υγείας μας δέχεται επίθεση και εφευρίσκονται ψευδείς ιστορίες για τη χώρα μας. Αυτό δεσμεύει όλους πολύ περισσότερο. Για αυτόν τον λόγο, σας καλώ να οργανώσετε την εκστρατεία Unblock Cuba 2020 σε κάθε μία από τις χώρες σας, από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι την παρουσίαση του κουβανικού ψηφίσματος κατά του αποκλεισμού στα Ηνωμένα Έθνη στις αρχές Νοεμβρίου
✅   Είναι επιτακτική ανάγκη να προσπαθήσουμε να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οργανώσεις και να παρουσιάσουμε την καμπάνια με έναν φρέσκο και ελκυστικό τρόπο, έτσι ώστε να επηρεάζει την ευαισθησία διαφορετικού κοινού, όλα αυτά, με σκοπό την επίτευξη μιας ευρείας , ποικίλης και αντιπροσωπευτικής πολιτικής κινητοποίησης, των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Έχουμε εμπιστοσύνη, ότι έτσι θα γίνει.
✅   Σύντροφοι, αυτή τη σημαντική ημέρα, σας εκφράζουμε τις ευχές μας για την 26η Ιουλίου. Εκ μέρους του λαού μας, του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φιλία των Λαών (ICAP) και εγώ προσωπικά, σας στέλνουμε τις ευχαριστίες μας για τη συμπόρευσή σας στον σκληρό αγώνα μας για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, που είναι επίσης και δικός σας, και σας μεταφέρω τη διαβεβαίωση ότι η Επανάστασή μας δεν θα υποχωρήσει ποτέ στην πίεση της αυτοκρατορίας, όσο ισχυρή και αν είναι
✅  Μπορείτε να συνεχίσετε να βασίζεστε σε όλη μας την εμπιστοσύνη και τη φιλία, με τον ίδιο τρόπο που εμείς θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην υποστήριξή σας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. 


Forum Martiano GR