Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

15ης Διεθνής Μπριγάδα Πρωτομαγιάς 2022 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & σχετικές πληροφορίες ενδιαφέροντος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών - 
ICAP
AMISTUR CUBA SA

Η μπριγάδα θα διεξαχθεί από τις 24 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2022, στις επαρχίες: Αβάνα, Αρτεμίσα, Βίγια Κλάρα και Σαντιάγο δε Κούβα. Η διαμονή περιλαμβάνει 10 διανυκτερεύσεις στο διεθνές κάμπινγκ «Julio Antonio Mella» (CIJAM) που βρίσκεται στον δήμο Καϊμίτο, στα 45 χλμ. από την Αβάνα και 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στις επαρχίες Καμαγουέι και Σαντιάγο δε Κούβα. Το κόστος παραμονής κοστίζει 650 δολάρια και  περιλαμβάνει:

διαμονή σε κοινά δωμάτια (έως 4 άτομα στο CIJAM και σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια σε εγκαταστάσεις ξενοδοχείων στις επαρχίες Καμαγουέι και Σαντιάγο δε Κούβα), διατροφή, μεταφορά προς και από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Οι προαιρετικές επισκέψεις δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του πακέτου. Η διαμονή στο CIJAM για κάθε πρόσθετη διανυκτέρευση κοστίζει 375 κουβανικά πέσο (CUP) την  ημέρα, ανά άτομο.

 Τρόπος πληρωμής:


1- Τραπεζική κατάθεση


Πρέπει να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της Amistur, Yanelys Rodríguez (email: euroventas@amistur.cu / Yuri Delgado, Εμπορικός Διεθυντής (email: comercial@amistur.cu / Alfredo Díaz Fuentes direccion@amistur.cu

- Αν και η προσφορά εκφράζεται σε δολάρια, δεν πρέπει να μεταφέρετε το ποσό στο εν λόγω νόμισμα καθώς απαγορεύεται, απλά στείλτε στο λογαριασμό της AMISTUR το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ ή σε άλλο νόμισμα. Πρέπει να μας στείλετε την απόδειξη μεταφοράς του ποσού και τη συναλλαγματική ισοτιμία κατά το χρόνο εκτέλεσης της μεταφοράς σας. Εάν το απεσταλμένο ποσό δεν καλύπτει το συνολικό ποσό σε δολάρια, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να ολοκληρώσετε τη μεταφορά.

2- Ηλεκτρονική πληρωμή

- Η χρήση αυτής της υπηρεσίας, μπορεί να γίνει από οπουδήποτε στον κόσμο, αρκεί να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

- Δεν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις, η κάρτα σας θα χρεωθεί ακριβώς με το πληρωτέο ποσό.

- Η λειτουργία είναι πολύ απλή και εκτελείται μέσω αποστολής προσκλήσεων πληρωμής στο email σας, όπου εμφανίζεται ένας σύνδεσμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια πύλη όπου ακολουθείτε τις οδηγίες και προχωράτε στην πληρωμή. Σε αυτή την πύλη θα σας ζητηθεί να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας. Είναι μία ασφαλής μέθοδος πληρωμής, κατά την οποία τόσο το Amistur όσο και πελάτης θα λάβουν άμεσα ένα email με την απόδειξη πληρωμής.

- Για να πραγματοποιήσετε μία ηλεκτρονική πληρωμή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τύπο πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, για παράδειγμα: VISA, MasterCard ή άλλες.

- Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι κάρτες των πελατών έχουν ημερήσια όρια ανάληψης. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς μπορούμε να κάνουμε τόσες προσκλήσεις πληρωμής για καθορισμένα ποσά μεταξύ των 2 συμβαλλομένων, όσες είναι απαραίτητες ώστε στο τέλος να συμπληρωθεί το συνολικό ποσό του τιμολογίου. Δηλαδή, αν χρειαστεί, η πληρωμή μπορεί να γίνει σταδιακά και προοδευτικά.

- Ο σύνδεσμος που σας αποστέλλεται στην πρόσκληση πληρωμής έχει ισχύ μόνο 3 ημέρες, μετά από αυτό το διάστημα καθίσταται αδύνατη η χρήση του και η Amistur θα πρέπει να στείλει την πρόσκληση εκ νέου.

- Από την στιγμή που θα ακολουθήσετε τον σύνδεσμο στην πρόσκληση πληρωμής, ο σύνδεσμος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Δηλαδή εάν εισέλθετε και δεν πραγματοποιήσετε την πληρωμή, η πρόσκληση πληρωμής θα πρέπει να σταλεί εκ νέου ώστε να είναι σε ισχύ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

- Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Κούβα και διαθέτουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που δεν γίνονται δεκτές σε κουβανικές επιχειρήσεις, φτάνοντας στη χώρα μπορούν να αποκτήσουν μία προπληρωμένη κάρτα.

- Η παραπάνω προπληρωμένη κάρτα, ισχύει για πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών στο εμπορικό δίκτυο της Κούβας, σε Ελεύθερα Μετατρέψιμο Νόμισμα (MLC) και έχει σχεδιαστεί κυρίως για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Κούβα.

- Προϋπόθεση για την απόκτηση αυτής της προπληρωμένης κάρτας, είναι να προσκομίσετε το διαβατήριό σας.

ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

- 1. Όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες (Κουβανοί ή αλλοδαποί) που φτάνουν στη χώρα πρέπει να προσκομίσουν ένα διαβατήριο υγείας ή ένα διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 για κάποιο από τα πιστοποιημένα εμβόλια των αντίστοιχων ρυθμιστικών οργανισμών.

- 2. Κατά την επιβίβαση στην πτήση, οι αεροπορικές εταιρείες θα απαιτήσουν από τους επιβάτες να προσκομίσουν αποδεικτικό εμβολιασμού και αρνητικό RAPID ή PCR τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

- 3. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών θα εξαιρούνται από την προσκόμιση αποδεικτικού εμβολιασμού ή αρνητικού RAPID ή PCR τεστ κατά την άφιξή τους στην Κούβα.

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής.


Θετικά κρούσματα που θα εντοπίζονται στην Κούβα:

- Κάθε ταξιδιώτης που φθάνει στην Κούβα και βρίσκεται θετικός στην COVID-19, θα εισάγεται στα ιδρύματα υγείας που έχουν καθοριστεί για το σκοπό αυτό σε κάθε περιοχή, με τα απορρέοντα έξοδα δικά του.

Για την επιστροφή στις χώρες προέλευσης, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις απαιτήσεις κάθε χώρας σχετικά με την COVID. Τα PCR τεστ ή τα τεστ αντιγόνου δεν περιλαμβάνονται στην τιμή της προσφοράς.

Με την παρουσία του, το μέλος της μπριγάδας δεσμεύεται να συμμορφώνεται με τους όρους του υποδεικνυόμενου προγράμματος και να τηρεί δεόντως τους κανόνες συμπεριφοράς και πειθαρχίας, καθώς και να συμμορφώνεται με τα μέτρα υγιεινής και υγειάς, τους κανονισμούς του CIJAM και να διατηρεί την κατάλληλη συμπεριφορά σε σχέση με τους κανόνες κοινωνικής συνύπαρξης .

Συνιστούμε στους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους μια σημαία ή άλλα αντικείμενα που να προσδιορίζουν τη χώρα τους για τη διεθνή βραδιά που διοργανώνεται στο CIJAM. Μία εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τον πολιτισμό τους με παραδοσιακά πιάτα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μετάφραση: Kατερίνα Κ.

 

Forum Martiano GR